Elke vrijdag wordt op het parkeerterrein achter Centro Comercial Kristal Mar een grote markt gehouden. Ruim honderd kraampjes bieden hun waren aan waar vooral toeristen uit Moraira en de omgeving op af komen.
Vooral in het hoogseizoen betekent deze wekelijkse markt verkeerschaos in Moraira. Politieagenten komen er aan te pas om het verkeer rondom de markt te regelen en parkeerplekken zijn op vrijdag schaars in het centrum van Moraira.

   

De markt komt vanaf ongeveer half negen op gang en aan het einde van de ochtend is het vaak vrij druk tussen de vele kraampjes. Het aanbod op de markt lijkt in eerste instantie vrij divers, maar als je de hele markt gezien hebt kom je erachter dat veel artikelen bij meerdere kraampjes terug te vinden zijn.
Wat je veel ziet zijn kramen met kleding, lederwaren, tassen en accessoires zoals zonnebrillen, hoeden en petten. De zonnebrillen en de tassen zijn voornamelijk kopieën van grote merken zoals Gucci, Dolce & Gabbana, Dior en Chanel. Bij deze handelaren is afdingen een must. Een tas waar ze 25 euro voor vragen kun je gemakkelijk voor vijftien euro meekrijgen.
Ook populair op de markt zijn de Spaanse jurken, Spaanse schoentjes en uiteraard de alom bekende waaiers die de signoritas van enige verkoeling moeten voorzien op warme zomerdagen.

 

Voor meer informatie over deze markt of over Moraira: http://www.moraira-informatie.nl/markten.htm