Restaurant The Donkey Sanctuary / Eselgestüt  "Les Murtes"

Les Murtes 17,

03727 Xalón

Tel:  0034 693 548 489.

https://les-murtes.jimdo.com/

 

Donkey Sanctuary is wel een heel vreemde naam voor een zeer bijzonder restaurant, hoog in de bergen achter Jalon. De gemoedelijke Duitse eigenaar ontfermt zich al jaren over de ontheemde, verschillende soorten ezels die in Spanje te vinden zijn. Hij heeft deze bij elkaar gebracht in een goed onderhouden “ezelpark“, wat door de restaurantbezoekers van dichtbij kan worden bewonderd.

Zouden de Duitse eigenaren dit zelfs als een ezelrestaurant op hoog niveau zien? Het doet in ieder geval niets af aan de voedselkwaliteit in het gezellige “mensenrestaurant” met de stevige landelijke gerechten, waarvan de gebraden lamsbout onze favoriet is.

De beschrijving van het restaurant komt het meest overeen met een kluitje oude finca´s -waarin eerlijk en stevig wordt gekookt- met een uitgebreid plateau terras waarop je de hele omgeving kan bekijken. Een karakteristieke plek met een kleine maar zeer unieke kaart.

Openingstijden

Open op woensdag t/m zondag. Reserveren (tel: 965 973 244) aanbevolen mede omdat op de reservering de inkoop wordt gepleegd. Kraakvers dus elke dag en met een prima prijs/waardeverhouding.