RECENSIE VAN ANGELA, MAURICE, JULIAN, HENRIETTE, JOB, EVELIEN

 

Villa-Annabel; Genieten met een hoofdletter

In de zomer van 2016 hebben wij 2 weken dit prachtige huis gehuurd.

We werden daar bij aankomst zeer fijn ontvangen door Henny die ons wegwijs heeft gemaakt in het huis en de omgeving. En dat is wel prettig wanneer je voor de eerste keer daar bent.

Het huis is prachtig ingericht, heeft een geweldig uitzicht, heerlijk zwembad, mooie terrassen en je zit er (bijna) privé, kortom; het ontbreekt je hier aan helemaal niets.

Wij zijn gevlogen naar Alicante, ca. 1 uur rijden van Monte Pego. Een auto heb je wel nodig want Monte Pego is ook echt een monte (berg). Via een steile weg met veel bochten kom je bij de villa. Maar dan is het ook meteen genieten; wat een paradijsje.

 

Onze uitstapjes in de omgeving

Vanuit Monte Pego is het ca 1 uur rijden naar Valencia. Een bezoek zeker waard. Denia en Xabia; twee leuke dorpjes aan de kust op ca 20 min. rijden. In Xabia kan je goed loungen in een van de strandtenten en er zijn veel leuke restaurants. Voor de goede wandelaars is de beklimming van de rots Penyal d'Ifach Calpe een leuke uitdaging. Vanaf deze rots een prachtig uitzicht over Calpe.

Ook een aanrader is het bergdorpje Guadalest. De route er naartoe, door het gebergte, is prachtig. Fonts de L'Algar (watervallen van Algar) vonden wij leuk om gezien te hebben maar is wel erg toeristisch, je bent er echt niet alleen. Onze zoon is door de kloof gezwommen (water is heeeel koud) helemaal tot aan het einde. Dat doen alleen de “diehards” dus daar was het minder druk.

In de buurt ligt het plaatsje Gandia. Hier ligt een prachtig 15de eeuws paleis van de hertog van Borgia. Zeker de moeite waard dit te bezoeken, het interieur is schitterend.

In de omgeving is van alles te doen, wat dat betreft kan je iedere dag wel iets ondernemen. Wij hebben echter ook hele dagen heerlijk genoten van de rust en een goed boek bij het zwembad. Zelf koken en samen eten op het terras met een goed glas wijn: wat wil je nog meer op vakantie!!

Angela, Maurice, Henriette, Job, Julian, Evelien